Pita grecească

sâmbătă, 26 februarie 2011


Porţii: 6-8
Timp de preparare: 3 ore şi jumătate (inclusiv timpul de dospire)
Ingrediente:
  • 400 grame de făină
  • 300 ml apă călduţă
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 20 grame drojdie proaspătă
  • 2 linguriţe de sare
  • 1 lingură de zahăr
Preparare:
  1. Amestecaţi drojdia cu sarea, zahărul, 1 lingură din făină şi 6 linguri de apă.
  2. Lăsaţi să se înmoaie drojdia la cald timp 30 de minute până când începe să facă bulbuci.
  3. Amestecaţi făina cu amestecul obţinut mai sus, uleiul de măsline şi apa adăugată treptat.
  4. Frământaţi până obţineţi un aluat relativ moale dar care se desprinde de pe degete.
  5. Lăsaţi aluatul la dospit timp de 2 ore.
  6. Scoateţi aluatul din vasul de dospire şi împărţiţi-l în 8 bucăţi egale, cam de mărimea unui ou de raţă.
  7. Întindeţi bine bucăţile de aluat cu o vergea/merdenea pentru a obţine forme relativ circulare.
  8. Lăsaţi să dospească bucăţile de aluat gata formate încă 30 de minute.
  9. Coaceţi pita pe plită (cam 5 minute pe fiecare parte) sau în cuptorul încins la 175 de grade (cam 2-3 minute pe fiecare parte, se întoarce la jumătatea timpului de gătire). Ambele, atât plita cât şi tava introdusă la cuptor, vor fi unse cu ulei.
Pita se serveşte caldă sau rece, cu souvlaki, gyros etc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mancare buna - secrete in bucatarie Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino